Мальовнича Тустань - подорож у минуле [10-Б клас]

05.06.2019   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

Нещодавно учні 10-Б класу побували у одному із найбільш мальовничих куточків Львівських Карпат – Тустані. Фортеця Тустань є унікальною наскельною оборонною спорудою на Прикарпатті. Тут колись був митний пост. До наших днів все ще збереглися могутні скельні утворення, які дають уявлення про розмах та велич фортеці. 

Завітали школярі у музей історії Тустані, що є частиною Державного історико-культурного заповідника "Тустань". Його було створено 1997 року для збереження та експонування археологічних знахідок, що були виявлені на території місцевої фортеці. У експозиції музею представлені фрагменти дерева, шкіри та скла. Гордістю музею є макети "Тустань — п'ятий будівельний період" та "Підвісні ворота фортеці", як було зроблено після створенням цифрової тривимірної моделі міста-фортеці Тустань.

Ще одна зупинка нашої мандрівки – село Нагуєвичі. В Нагуєвичах є музей, хата-садиба (щось на зразок скансену з 4-х будівель), стежка І. Франка (комплекс дерев’яних скульптур), та комплекс скульптур "Франко і світова література" - все разом об’єднано в державний історико-культурний заповідник Нагуєвичі. Всередині в музеї є макет хати, де народився Каменяр, свідоцтво про шлюб його батьків, багато цікавих фотографій. Гарно облаштована територія біля музею, та й узагалі дуже красива природа.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями