Подільська казка. Екскурсійна мандрівка 10-Б класу

11.10.2018   Administrator   Категорія: Не тільки навчаємось, а й відпочиваємо

Кривче

В Кривче туристів заманює Кришталева печера, в якій облаштували тунель довжиною 2,5 км. та по якому проводять екскурсії місцеві гіди. раз розвідано 23 кілометри печери. На протязі року тут тримається постійна температура близько 12 градусів й 95% вологість. Особливість “Кришталевої” полягає в тому, що в ній спостерігається підвищена іонізація повітря й практично повна відсутність бактерій. Екскурсії, що проводяться зараз дадуть змогу побачити багато химерних створінь, що живуть у печері: Буйвол Крокодил й звичайно ж Володар печери “Кришталевої”.

Хотин

Сьогоднішній Хотин прославлений завдяки невеличкому, але дуже високому замку, побудованому на березі р.Дністер. Колись це було невелике, побудоване східними слов'янами на місці древнього поселення, дерев'яне укріплення, що захищало їх від численних завойовників. В 60-х роках 13 століття за наказом Данила Галицького на піднесенні звели першу кам'яну фортецю, вона перебувала в північній частині нинішньої. Залишки її 7-метрових стін виявили усередині більше пізніх стін, зведених в 15 столітті. Каміння в ній кріпилися розчином, характерним для будівництва Київської Русі - рожевою «цем’янкою», сумішшю цементу й битої червоної цегли. Сьогодні Хотин - одне з найбільших міст Чернівецької області, важливий промисловий, туристичний і культурний центр Буковини.

Кам'янець-Подільський

Кам'янець-Подільський, одне з найдавніших міст України, належить до визначних явищ європейської культури. Скелястий острів, оперезаний тугою петлею річки Смотрич, що тече у мальовничому глибокому каньйоні, став своєрідним природним п'єдесталом, на якому впродовж понад десяти століть відомі й невідомі майстри творили справжнє кам'яне диво. Кам'янець-Подільський і сьогодні чарує неповторною єдністю ландшафту та архітектури.

Бакота

Бакотська затока знаходиться між селами Колодіївка, Каштанівка та Гораївка Кам'янець-Подільського району. Займає приблизну площу разом з водним басейном біля 850 га. В плані затока представляє собою вигнуту підкову, яка розміщена на півночі від русла річки Дністер. Бакота у перекладі з давньоруської мови означає бажане, прекрасне місце. Знаходиться воно на березі Дністра — на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Бакота заворожує туристів своїми живописними краєвидами, високими скелями, чистою дністровською водою та першим українським скельним монастирем.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями