Міжнародний молодіжний проект «Let's Fight Pollution»

15.06.2018   Administrator   Категорія: Міжнародне співробітництво

З 4 по 11 червня 2018 року група учнів 11-их класів та вчителів англійської мови Лесишин Наталя Леонідівна та Козоріз Ірина Павлівна взяли участь у молодіжному проекті «Let's Fight Pollution». Проект здійснювався у рамках Польсько-української ради обміну молоддю.

Протягом цього тижня учні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів  №5 з поглибленим вивченням іноземних мов та учні з  Elektronik school Sosnowiec, Poland , за допомогою неформальних методів освіти шукали вирішення проблем, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища. Так в ході навчальних лекцій відбулася зустріч з Лукашем Філіповіч, який розказував про стан довкілля в Польщі і ділився секретами боротьби зі забрудненням. Наші учні не були винятком і змогли презентувати актуальні проблеми навколишнього середовища та розказали про методи боротьби,якими користуються у нашій країні.              

Поглибити  знання з історії та культури країн, дізнатись більше про міста допомогли міжкультурні вечори. За допомогою продуктивного діалогу, презентацій,пісень та веселої атмосфери учасники з обох країн змогли стати друзями та знайти спільні інтереси.

На лекціях, які були протягом тижня, молодь активно дискутувала й пропонували різні шляхи боротьби із забрудненням навколишнього середовища. Також учні відвідали стародавнє місто Краків, яке здивувало кожного своїми архітектурними пам'ятками та кількістю цікавих місць для туристів. У ході гри, учасники проекту протягом однієї години  брали інтерв'ю у перехожих , запитуючи чи знають вони, що Краків одне із найбільш забруднених міст у Польщі ,а також про методи боротьби із забрудненням.

 Також була зустріч із представницею LIFE Integrated Project, яка розказувала про програму « Малопольща в чистій атмосфері». В ході навчальної лекції молодь в цікавій атмосфері дізналась про історію створення проекту, про можливості боротьби із забрудненням  в Малопольському воєвудстві та результати ,яких вони досягнули за декілька останніх років.

Кожен день на наших учнів чекали не лише цікаві лекції, ігри, презентації, діалоги ,а й екскурсії та квести. Учасникам проекту вдалось здолати нелегкий шлях  до Польської долини, після якої на них чекав релакс у Термальних водах Закопане, де всі в дружньому колі дізнавались про цілющі властивості цієї води і , звичайно ж,  купались та сміялись.

Щирі емоції, сміх та радість - все це переслідувало наших учнів кожен день, і саме тому всім вдалось зробити неповторну атмосферу протягом проекту, знайти справжніх друзів та дізнатись багато нового про те,як вберегти наш світ від забруднення.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями