Тиждень толерантності у школі

22.11.2014   Категорія: Шкільні свята

 

   16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
   Толерантність являє собою нову основу педагогічного спілкування вчителя і учня, суть якого зводиться до таких принципів навчання, які створюють оптимальні умови для формування в учнів культури гідності та самовираження особистості.
   Перед сучасними педагогами стоїть завдання цілісного розвитку дитини, а для цього потрібен деякий освітній простір, що дає людині можливість самореалізації і вибору. Розв’язання цього завдання можливо лише в атмосфері позитивного психологічного клімату.
   До Міжнародного    дня     толерантності     у нашій школі психолог Галянта Лілія Володимирівна провела спеціальні тематичні години спілкування для молодших школярів, на яких  учні мали змогу переглянути відеоролики про толерантність та пройти цікаві тести.
   Педагоги-організатори, психолог та учнівське самоврядування долучилися до створення «флешмобного плакату». Учасники записували асоціації, які виникають у зв’язку з поняттям «толерантність» на кольорових смайликах та клеїли їх на ватман. Дана вправа має на меті допомогти дітям побачити різні аспекти толерантності та краще зрозуміти саме поняття.

  У бібліотеці спільно з учнями була створена інформаційна брошура, де на кожну букву слова «толерантність» були наведені цікаві факти та вислови.

   Толерантність, особливо в теперішній нелегкий час – це спосіб виживання людства, умова гармонійних стосунків в суспільстві.

    5 Школа Тернопіль

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями