Літературні посиденьки: зустріч з Романом Росіцьким

07.03.2015   Administrator   Категорія: Цікаві зустрічі

  

   У тернопільській бібліотеці-музеї “Літературне Тернопілля” юні читачі 6-Б класу нашої школи зустрілися із дитячим письменником, поетом і педагогом Романом Росіцьким. Автор представив учням свою чергову книгу «Лук нічної громовиці». Чудово, що це фантастика, адже діти так її люблять. У книзі йдеться про вчительку географії, яка не любила тринадцятирічну дівчинку Інну. Вони багато сперечалися, і навіть за хороші відповіді Інна отримувала низькі оцінки. Прочитавши цю книгу, діти мають змогу дізнатись багато цікавих, а головне смішних моментів.

   Письменник під час зустрічі розповідав багато захоплюючих історій про себе, які так сподобались учням.  Хоча, як говорить автор, писати для дітей складно і відповідально:

 " Треба бути лаконічним. Це тільки в дорослих книжках можна дозволити собі якісь роздуми, якісь рефлексії, а дитяча дітература вимагає конкретики. Дитина повинна зацікавитись насамперед сюжетом. Якщо ти дитину не захопив сюжетом, то вважай, що читача мати не будеш." 

Роман Росіцький.

   Письменник зауважив, що діти читати не перестануть головне їх заохотити. А ще він вірить, що повернеться стара практика, коли будуть приходити пачки книжок по дитячих бібліотеках. 

   Усі бажаючі змогли придбати книгу із автографом письменника. Наприкінці зустрічі бібліотекарі запросили школярів і дорогого гостя на чашку чаю. Роман Росіцький виявився не лише гарним письменником, а й хорошою людиною.

 

    Літературні Зустрічі Літературне Тернопілля Роман Росіцький

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями