Корисна інформація для батьків від Ш.Амонашвілі

24.12.2021   Administrator   Категорія: Інформація для батьків

1. Діти від народження несуть у собі добрі наміри. Дитина не зла, але вона дуже швидко може засвоїти погані звички.

2. Любов близьких не повинна пригнічувати дитину. Важливо, щоб створювалися умови для розвитку духовних сил та здібностей. Важливо розумно поєднувати ніжність любові з суворістю обов'язку.

3. Бережне виховання відкриває можливості освіти. Виховання буде повним, якщо у своїй основі міститиме велич і привабливість духовного та морального. Говоріть із дітьми про духовне. Дивіться на бесіди про духовне як на практичну вправу серця. Потрібно очищати свідомість як шлях до успіху. Навіть одна така бесіда може допомогти дитині зрозуміти багато речей, осяяти світ дитини. Діти гостро сприймають яскраві людські риси. Використовуйте такі приклади у розмовах з дітьми.

4. Кожна дитина має власний характер. Важливо це збагнути вчасно. Можливо, за окремими рисами характеру ховається обдарування. Втрачені можливості важко надолужити у старшому віці. Усі діти потребують материнської любові та ласки. Любов та турбота близьких підготують дитину до багатьох складнощів сучасного життя. Атмосфера в будинку також накладає відбиток на все життя. Діти чуйно ставляться до середовища в оселі, до всього домашнього побуту.

5. Дитина може все! Для цього важливо не забороняти їй щось робити, а краще перемкнути її увагу на більш привабливе та корисне. Багато дорослих нав'язують дітям ігри на власний розсуд замість того, щоб спостерігати, куди привертається увага дитини. Діти люблять розбирати іграшки, щоби застосовувати їх по-своєму.

6. Основну інформацію дитина отримує до п'яти років. Після семи років вже багато втрачено. Важливо дитині показати безмежність і неозорість навколишнього світу.

7. У вихованні дітей не допустимі брехня, грубість та насмішка.

8. Залучайте дитину до всіх своїх справ, посильних для неї. Діти люблять працювати «як дорослі».

9. Навчіть дітей шукати позитивне у кожному моменті. Той, хто заперечує, бідний, натомість той, хто стверджує, – багатий. Невігластво – мати заперечення.

10. Навчіть дітей бути уважними. Без уважності, спостережливості важко вчитися, дізнаватися про нове, відкривати закони, сприймати світ у всій його красі. У вихованні перше місце належить сприйняттю краси. Навчіть дитину бачити та відчувати прекрасне.

11. Грубість принижує людину. Слід усіма силами викорінювати жорстокість та грубість. Діти не жорстокі, поки вони не зіштовхнуться з першою жорстокістю стосовно себе. Мало хто готовий сам протистояти потоку темного хаосу.

12. Навчіться бути терплячими без облуди й потурання. У разі непорозуміння посидьте разом мовчки і подумайте одну думку, розуміння прийде. Скоро зрозумієте, наскільки така мовчазна порада корисна.

Джерело: https://www.facebook.com/574074176070928/posts/2518951894916470/?d=n

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями