Проект «Демократія: політично освічений громадянин як основа держави». Поїздка в столицю

26.02.2018   Administrator   Категорія: Новини

   Завдяки ініціативі організації «Американські Ради», головний офіс якої знаходить у США - м. Вашингтон, та підтримці громадської організації «Солідарна Молодь» була організована двохденна поїздка у місто Київ для 25 активних школярів трьох шкіл Тернополя, серед яких були і учні нашої школи:

  • Пяничук Ірина Іванівна, заступник директора з виховної роботи
  • Скакодуб-Анжеліна-Маріанна  (7-А клас)
  • Скакодуб-Ельдар Вячеслав (7-А клас)
  • Снітинський Вадим (8-А клас)
  • Ковдриш Анастасія (8-А клас)
  • Остапів Владислав (9-А клас)
  • Романець Діана (9-Б клас)
  • Щуцька Дарія (10-А клас)
  • Тхорик Руслан (10-А клас)

   Цей етап проекту був спрямований на підвищення обізнаності учнів в питаннях прав людини, демократії, молодіжної політики та політичної освіти. У перший день поїздки учасники мали змогу відвідати Верховну Раду України, де на власні очі побачили величну картину державотворення, сесійну залу, пізнали про систему голосування народних депутатів та процеси законотворення. Під час екскурсії, учасникам розповіли історію створення Верховної Ради, її розбудову, архітектурні особливості та її світову унікальність. Того ж дня, учні відвідали центральний офіс «Солідарності», який вразив їх своїми масштабами та сучасністю. Вони мали змогу зустрітись з Гомою Оксаною - головою всеукраїнської організації «Солідарна Молодь», яка розповіла про молодіжну політику, діяльність організації та проекти, над якими вони працюють. Разом з учасниками Оксана вела активну дискусію на тему децентралізації і сьогоднішніх реформ в Україні, на що учні виявили неабияку обізнаність в політиці та процесах державотворення. Також, учасники поспілкувались з народним депутатом України, а саме Саврасовим Максимом, який, під час своєї промови, розповів про принципи демократії і її прояви в Україні. Він також зазначив, що в розбудові демократичної України необхідно брати приклад з нашого партнера - Канади, яка за своїм географічним положенням і своєю культурою дуже схожа на нашу державу.
   На другий день учасники відвідали Міністерство молоді і спорту, де Ярема Олександр, заступник Міністра, поділився своїми думками стосовно важливості молодіжних ініціатив у розвитку демократичної України. Олександр розповів про необхідність розбудови молодіжних центрів та різноманітних хабів, де молодь могла б синергувати свої ідеї та ініціювати проекти, при цьому акселеруючи стрибок прогресу цілої країни. Більше того, він розповів про важливість молоді залишатись в Україні, поступати в Українські ВУЗи, і будувати свою кар’єру на батьківщині, адже як зазначив Олександр: «Сьогодні в Україні є дуже багато можливостей для молоді». 
   Ведучи гарячі дискусії з нашими шановними спікерами та задаючи цілу низку важливих питань, наші учні виявили неабияку активність і обізнаність, що підтверджує необхідність залучення молоді у процеси законотворення, ведення молодіжної політики і організацію різноманітних проектів, спрямованих на розбудову України.

Джерело: https://www.facebook.com/annamariya.skakodub/posts/1588219004607585 

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями