Відповідальність підлітків за правопорушення. Уроки з поліцейськими

29.11.2023   Administrator   Категорія: Заходи

У 9-А та 7-А класи завітали шкільні офіцери поліції і провели профілактичні та просвітницькі бесіди. Учні уважно та з зацікавленістю слухали розповідь правоохоронців про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративної відповідальності неповнолітніх осіб. Працівники поліції дали вичерпні, змістовні відповіді на запитання, які виникали в учнів під час бесіди. Підлітки мали змогу отримали актуальну інформацію щодо відповідальності за вчинення цькування, хуліганських дій, паління та розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях. Учні отримали застереження щодо шкідливого впливу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, тютюну й електронних сигарет на організм дитини та відповідальності за порушення законодавства, пов’язаного з уживанням або реалізацією алкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних цигарок та рідин, що використовується в електронних сигаретах.

Дізнались, що розпивати алкогольні напої можна лише вдома, в кафе чи у ресторанах. Паління на території школи заборонено. Палити можна у спеціально відведедених місця, де є табличка. Інформація про кіберполіцію і булінг – все може відстежуватись і буде адміністративна відповідальність.

Під час правової бесіди поліцейські нагадали основні правила безпечної поведінки, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, та як їх уникнути.

Зустрічі з офіцерами поліції сприяють закріпленню у підлітків мотивації до вибору відповідального, свідомого та здорового способу життя.

    Профілактичні Бесіди Правила Безпечної Поведінки

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями