Протидія насильству. Заняття з психологом у 9-Б, 8-В, 7-А, 7-В, 6-В класах

12.12.2021   Administrator   Категорія: Заходи

 

У рамках проєкту «16 днів проти насильства» було проведено безліч заходів, занять, інформаційних бесід, тренінгів. 

8 грудня у 9-Б класі відбувся он-лайн урок «Особиста цінність та безпека», метою якого було надати учням знання, які допоможуть усвідомити цінність їхнього життя, навчити правилам захисту, зокрема у ситуаціях інтимного спілкування з іншими людьми.

10 грудня у 8-В класі проведено інформаційно-просвітницьку виховну годину «Агресія – перший крок до насильства» з метою обговорення з підлітками причин та наслідків проявів агресивності. Також метою уроку було показати прямий зв’язок агресії та насильства,  формувати навички правомірної поведінки, вміння відстоювати власну думку, виховувати толерантність у ставленні до людей. Під час виховної години озвучено притчу «Все залишає свій слід», виконано вправу «Робот».

З метою виховання бажання жити у суспільстві, позбавленому жорстокості проведено виховні години «Світ без насильства» у 7-А, 7-В, 6-В класах, в ході яких підлітки ознайомились з поняттям «насильство», видами насильства, причинами виникнення такої поведінки, розглянули способи захисту, підняли питання щодо ефективних засобів зменшення цього явища. Учні дійшли висновку, що проблема насильства вимагає цілеспрямованих та обміркованих дій кожного з нас особисто, адже недарма говорять: «Хочеш змінити світ – почни з себе».

Проведені заходи, спонукають до аналізу учнями власних дій, вчинків, сприяють вихованню людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Сім’я та школа повинні бути місцем, де  розуміють і поважають, де можна нікого не боятися й почуватися вільно.

Насильство в будь-якій формі неприйнятне, люди повинні шанобливо ставитись один до одного. Це стосується кожного, треба лише подолати страх говорити про це та навчитися попереджувати негативні прояви. Висновок проведених заходів – насильство є злочином і суворо карається законом.

 

Коментарі 0

Ви не увійшли в систему! Вхід
Поділіться з друзями